Aveti nevoie de :
4 albuse
200 gr zahar
Se încinge cuptorul . Se tapetează două forme de copt cu hârtie
pergament. Se aşază albuşurile într-un bol mare, curat, şi se bat cu
ajutorul mixerului electric la viteza mică. Când capătă consistenţa
spumei, se măreşte viteza la mediu şi se bat până ce se obţine o
compoziţe cu textura băţoasă, care rămâne pe paletele mixerului.
Albuşurile nu se bat excesiv, pentru că vor face cocoloaşe sau vor
deveni prea pufoase.
Se adaugă zahărul, câte o lingură pe rând, în timp ce compoziţia se bate
pe viteza mare, până ce se obţine o textură de bezea, lucioasă şi
consistentă – operaţiunea poate dura până la 10 minute. În acest moment,
zahărul ar trebui să fie dizolvat complet.
Se aşează compoziţia pe foaia de copt, cu ajutorul unei linguri mari,
din metal. sau cu o forma . Se pot face fie 12 bezele mari, fie 24 de
bucăţi mici . Nu vă faceţi griji din cauza formei, neteziţi orice
denivelare cu degetul puţin umezit.Se aşază bezelele în cuptor, se dă
căldura mai încet la 120ºC/gaz şi se lasă o oră. Se închide focul şi se
lasă la răcorit în cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu