joi, 2 iulie 2015

Tort cu ciocolata ,frisca si fructe

Aveti nevoie de : 8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,un varf cutit sare ,un praf de copt Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura.Galbenusele se amesteca cu sarea ,amidonul si praful de copt .Se adauga la albuse ,se amesteca usor,la urma faina , apoi se pune blatul intr-o tava rotunda la copt aproximativ 35-40 minute Se scoate blatul din forma se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale. Pentru crema aveti nevoie de : o cutie 500 ml frisca,2 plicuri de crema cu ciocolata (care se prepara conform instructiunilor de pe plic),2 plicuri gelatina de 10 gr(se prepara cu putina apa calda pana la omogenizarea completa ),o conserva ananas sunfood (se poate pune si alt compot dupa gustul fiecaruia),2 banane,o portocala si kiwi Frisca se bate bine ,se poate adauga putin zahar daca vreti mai dulce ,crema se prepara separat ,fructele se taie in bucati potrivite.Gelatina se imparte in doua ,o parte se pune in frisca iar cealalta parte in crema . Aranjare: Se pune folie in tava in care a copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza cu compot ,se pune un strat de banane si ananas,un rand de frisca ,un rand de crema ,a doua foaie se insiropeaza ,se pun din nou fructe ,frisca si crema ,apoi a treia foaie care nu se mai insiropeaza deaorece se inmoaie de la crema .Se imbraca cu folia si se da la rece o ora .Se rastoarna pe un platou si orneaza cu frisca ,fructe si crema .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu